ADBLUE HAKKINDA

AdBlue kullanımı gaz emisyonunu azaltığı için hava kirliliğine önemli katkıda bulunur. Ağır ve ticari araçlardaki NOx gazı salınımı azaltır ve dolaylı yollardan da olsa solunum yollarında görülen rahatsızlıkları engellemek için katkıda bulunur. AdBlue  sıvısı yanıcı değildir. -11 derecede donmaya başlar. Donduktan sonra da eritilip tekrar kullanılabilir. Katık atık miktarının emisyonlarda azaltılmasını sağlar. 2006 yılından beri Avrupa Birliği ülkelerinde trafiğe çıkan kamyon ve otobüsler için AdBlue kullanımı zorunluydu. 2015 yılından beri ise yeni üretilen otomobil, kamyon, traktör, iş makineleri, trenler ve hatta gemiler de dahil olmak üzere tüm dizel motorlu araçlarda zorunlu hale gelmiştir.Aracınızda ayrı bir AdBlue deposu bulunmaktadır. DEXXBLUE AdBlue® sadece bu depoya doldurulmalıdır. AdBlue deposunu doldururken eğer yardımcı ekipmanlar (Örneğin; huni, bidon, pompa vs.) kullanılıyorsa, bu ekipmanların temizliğine dikkat edilmelidir. DEXXBLUE AdBlue® sadece orijinal ambalajında, ağzı her zaman kapalı durumda, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmadan saklanmalıdır. DEXXBLUE AdBlue®’nun donma sıcaklığı -11°C olup, bu sıcaklığın altındaki sıcaklıklara maruz bırakılması halinde donacaktır. Donmuş AdBlue® yeniden sıvı hale geçtikten sonra yeniden güvenle kullanılabilir.


Seçimli Katalitik İndirgeme Sistemi (SCR) Nasıl İşler?
    Bu yöntem bir arıtma sistemiyle birlikte çalışan gelişmiş motor ateşlemesiyle nitrojen oksit (NOx) gibi maddeleri emmeyi amaçlayan egzoz emisyonunu birleştirmektedir. Prosedürün temel faktörü AdBlue® kullanımıdır. Bu seyrelti, katalizöre ulaşmadan egzozlara püskürtülür. Bu noktada oluşan yüksek ısı AdBlue®’ yu amonyağa dönüştürür. Daha sonra amonyak ve karşıt nitrojen oksitleri katalizöre nüfuz ederken birbiriyle reaksiyona girer ve atmosfer için zararlı olmayan iki elemente; nitrojen ve su buharına dönüşür. Kısaca taşıtların çevreye yaydığı zararlı kimyasalları azaltmaya yardımcı olmaktadır.

AdBlue Nedir?
AdBlue® dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx-emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan özel bir sentetik üre çözeltisidir.

Aracın AdBlue Tüketimi Ne kadardır?
Her aracın adblue tüketim miktarları farklıdır. Fakat büyük ticari taşıtlarda bu oran yaktığı yakıtın %6 si kadardir. Örn. Araç 100 litre motorin tüketimi yaptığında 5-6 litre civarında adblue tüketimi yapar.

AdBlue Biterse Ne Olur?
Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Araç motor gücünü kısıtlayarak çekişten düşer ve Adblue takviyesi yapılana kadar da normale dönmez.

AdBlue Aşındırıcı mıdır?
Ürün yaklaşık 9.0 pH değeriyle kısmen alkalindir ve bu nedenle alüminyum, pirinç, yumuşak çelikle doğrudan temas ettirilmemelidir.Paslanmaz Çelik ve Plastik tanklar AUS32 uyarınca tavsiye edilir.Yaklaşık 9.0 pH değeriyle kısmen alkalidir ve uzun süreli cilt temasında tahrişe sebep olabilir. Deri ve göz temasından kaçınılmalıdır. Deri ile temasında bol su ve sabunla yıkanmalıdır. Göz ile temasında göz bol su ile yıkanmalıdır. Temizleme yöntemleri, mekanik olarak toplamak ve bertaraf etmek üzere uygun kaplarda biriktirmektir. Yerel ve ulusal yönetmeliklere uygun biçimde bertaraf ediniz.Kristalizasyon veya dökülenleri bertaraf etmenin en iyi yolu su ile yıkamaktır. Suyla durularken, çözeltinin herhangi bir şekilde kirlenmesini önlemek için iyice kapatıldığından emin olun.AdBlue® otomotiv boyası üzerine dökülürse, yüzeyi suyla temizleyin ve boyanın temizlenmesini sağlayın. AdBlue® boya üzerinde kurur ve kristalleşirse, yüzey korozyonu meydana gelebilir.Çöpe, çevreye ve kanalizasyona dökmeyiniz.